Naar de paarse Posbank

Zondag 20 augustus is er weer de jaarlijkse Salt-Boemel Heidetocht. Het belooft mooi weer te worden, de heide ligt er nu prachtig bij dus niets weerhoudt ons van een ochtend genieten van de Paarse Pracht. Ook dit jaar hebben we een lange én een kortere variant. 
De lange versie gaat dit jaar naar de Posbank, waar de heide volop aanwezig is. De afstand is ca 165 km in combinatie met bekende klimmetjes als de Grebbeberg, Italiaanse Weg en de Zijpenberg en kent bijna 500 hoogtemeters. Een echte uitdaging dus met een koffiestop bij restaurant de Houtplaats in Rheden (onderaan de Posbank).

De kortere versie is ca 110 km en doet maar liefst 2 keer de heide aan: in de Meijerij én Loonse en Drunense Duinen. Ook hier genieten van een paarse gloed en worden we verwacht voor de koffie met gebak op Landgoed Bosch en Duin in Udenhout.
Nog een klein punt van aandacht: om van dichtbij te kunnen genieten van de heide, is het onvermijdelijk om een paar kilometer over wat smallere fietspaden te rijden. Het is verstandig om daar het tempo te matigen en de wegkapiteins zullen daar tijdig aandacht voor vragen. Sowieso geldt dat tijdens deze tochten we rekening houden met elkaar en in een wat rustiger tempo rijden.

Voor zowel de korte als de lange route is het vertrek om 8 uur op de Markt.

Tot slot dank aan Raymond de Bis, Peter Aben, Marcel Koper en Lindella Dujardin Papo voor het verkennen van de route!