Toerkalender

Gedurende het fietsseizoen (maart t/m oktober) zijn er op verschillende dagen mogelijkheden om met de vereniging te fietsen. De tochten zijn bedoeld voor de leden van Salt-Boemel en voor fietsers die een keer de sfeer willen proeven en mogelijk lid van Salt-Boemel willen worden.

ZONDAG is de fietsdag van Salt-Boemel. Afhankelijk van het aantal deelnemers starten we dan in 2-3 groepen om 9.00 uur vanaf de Markt in Zaltbommel.
Groep A rijdt ongeveer 85 km km met een snelheid van maximaal 34 km/u.
Groep B rijdt dezelfde afstand, maar dan met een snelheid van maximaal 32 km/u.
Groep C rijdt een kortere afstand in een rustig tempo (maximaal 28 km/uur). Deze groep is ook bedoeld voor mensen die rustig het jaar willen beginnen om mogelijk later naar een andere groep te kunnen overstappen. Deze groep is er alleen bij voldoende belangstelling.
De routes worden ruim van tevoren gedeeld via WhatsApp en Strava. De verschillende groepen worden geleid/begeleid door toerleiders en wegkapiteins. Alle wegkapiteins hebben de cursus ‘wegkapitein’ bij de NTFU gevolgd.

Op WOENSDAG (na begin zomertijd tot ongeveer half september) is er een trainingsrit, vooral bedoeld voor de rustige fietser. Start is om 19 uur vanaf de Markt. We fietsen dan ongeveer 60 km met een maximale snelheid van 30 km/uur. Ook de woensdagavondroute wordt van tevoren gedeeld via WhatsApp en Strava.

Op DONDERDAG (na begin zomertijd tot ongeveer half september) is er een trainingsrit voor de sportieve fietser. Start is om 19 uur vanaf de Markt. Ook op donderdag fietsen we ongeveer 60 km, maar ligt de snelheid hoger met een maximum van 34 km/uur. De deelnemers bepalen in onderling overleg de route.

VRIJDAG is de dag van de ‘koffiebonen’. Onder het motto ‘gezelligheid kent geen tijd’ wordt er een lekker rondje gefietst. Vaak stopt men dan ook voor een kop koffie. Vertrek is om 9.00 uur vanaf de Markt (maart-april 9.30 uur). De afstand is ongeveer 80 km, snelheid max. 30 km/u.

Op een aantal data organiseert Salt-Boemel ook een aantal langere tochten, waarvan de bestemming van tevoren vaststaat. Deze zijn hieronder vermeld. De data kunnen wijzigen i.v.m. weersomstandigheden en dergelijke. Houd daarom deze pagina en de sociale media goed in de gaten!
De tochten starten allemaal vanaf de Markt in Zaltbommel.

Kalender 2024

Binnenkort worden de tochten van 2024 bekendgemaakt. De Snerttocht, de eerste tocht van het jaar, vindt zoals gewoonlijk plaats op de 2e zondag van maart, dus in 2024 op 10 maart! Start is om 9.30 uur op de Markt.

Een overzicht van alle tochten die onder auspiciën van de NTFU worden gereden vind je op de website van Fietssport.