Toerkalender

Tochten WV Salt-Boemel

Zondag is de fietsdag van Salt-Boemel. Afhankelijk van het aantal deelnemers starten we dan in 2-3 groepen om 9.00 uur vanaf de Markt in Zaltbommel.

Groep A rijdt ongeveer 70-100 km met een snelheid van maximaal 34 km/u. De bestemming wordt ter plaatse bepaald.
Groep B rijdt ongeveer dezelfde afstand, maar dan met een snelheid van maximaal 32 km/u.
Groep C rijdt een kortere afstand in een rustig tempo. Deze groep is ook bedoeld voor mensen die rustig het jaar willen beginnen om mogelijk later naar een andere groep te kunnen overstappen.

De verschillende groepen worden geleid/begeleid door toerleiders en wegkapiteins. Deze zijn per week verschillend. Alle wegkapiteins hebben de cursus ‘wegkapitein’ bij de NTFU gevolgd.

Samengevat:

Groep A70-100 kmmax. 34 km/u
Groep B60-90 kmmax. 32 km/u
Groep C50-70 kmmax. 30 km/u

De tochten zijn bedoeld voor de leden van Salt-Boemel en voor fietsers die een keer de sfeer willen proeven en mogelijk lid van Salt-Boemel willen worden.

Op een aantal data organiseert Salt-Boemel ook een aantal langere tochten, waarvan de bestemming van tevoren vaststaat. Deze zijn hieronder vermeld. De data kunnen wijzigen i.v.m. weersomstandigheden en dergelijke. Houd daarom deze pagina en de sociale media goed in de gaten!
De tochten starten allemaal vanaf de Markt in Zaltbommel.

Kalender 2021

DatumNaam tochtAfstandStarttijd
27 juniOntbijttocht75 km9.30 uur
11 juliZomertocht100/160 km8.00 uur
22 augustus, verschoven naar 29 augustusHeidetocht140 km8.00 uur
19 septemberNajaarstocht130 km8.00 uur
10 oktober Sluitingstocht60 km9.30 uur

Trainingsavonden

Tijdens de zomertijd is er iedere woensdag- en donderdagavond gelegenheid om aan de conditie te werken.
Op deze avonden vertrekt er een groepje renners om 19.00 uur vanaf de Markt in Zaltbommel voor een gezamenlijke training. Er wordt vlak voor de start in onderling overleg besloten waarheen en hoever gereden zal worden.
De woensdag is uitsluitend bedoeld voor leden die in een rustig tempo (maximaal 30 km/u) willen fietsen! Met name vrouwelijke leden en niet-leden worden uitgenodigd op deze avond te gaan fietsen.
Op donderdag rijden we met een snelheid van maximaal 32 km/u.
Voor alle avonden geldt: SAMEN UIT, SAMEN THUIS!
De eerste trainingsdata in 2021 zijn 19 en 20 mei.

Naast de trainingen op de avonden is er op vrijdag een groepje dat onder het motto ‘gezelligheid kent geen tijd’ een lekker rondje fietst. Vaak stopt men dan ook voor een kop koffie. Vertrek is om 9.00 uur vanaf de Markt. Afstand is ongeveer 75 km, snelheid max. 30 km/u.

Net als de zondagse tochten zijn de avonden en de vrijdagen voor leden van Salt-Boemel en voor fietsers die een keer de sfeer willen proeven en mogelijk lid van Salt-Boemel willen worden.

Als je een idee hebt voor een tocht en je wilt deze gezamenlijk met andere leden fietsen, plaats dan een oproep in de WhatsApp-groep van Salt-Boemel of op de Salt-boemel fietsdatingpagina op Facebook.

Een overzicht van alle tochten die onder auspiciën van de NTFU worden gereden vindt je op de website van Fietssport.