De hei staat in bloei!

Aanstaande vrijdag begint de Vuelta in Utrecht. De renners rijden drie dagen door Nederland. Door een van die stukjes gaan we ook rijden met de Heidetocht. Nu weer terug naar de Veluwe, we hebben 2 routes, een van 100 km en een van 150 km.

Beide routes vertrekken om 8 uur vanaf de Markt en gaan over de dijk naar Beneden Leeuwen om via Pottum naar de Grebbeberg te gaan. Hierna blijven we de dijk volgen en gaan ook de Wageningse berg omhoog. Bij de rotonde is de splitsing tussen de twee routes. De 100 km gaat via Wageningen hoog weer terug naar Rhenen, waar een koffiestop gemaakt kan worden bij Steakhouse Cunera (bij de stoplichten) om zo via Tiel en Geldermalsen weer terug te gaan naar Zaltbommel.

De 150 km gaat door naar Heelsum om de Italiaanse weg te beklimmen en deze in zijn geheel ook weer af te dalen!!! Let op dit zijn klinkertjes. Na het klimmen gaan we naar de heide, via Wolfheze en Planken Wambuis gaan we naar de Ginkelse heide. Op 80 km hebben we een prachtig fietspad dat mooi slingert door de bossen. De koffie is op 91 km op en bij de Goudsberg. Na de koffie gaan we door richting Barneveld en Scherpenzeel  om naar de Amerongse Berg te gaan. Vervolgens nemen we de pont en komen dan in Maurik uit. Via Zoelen en Geldermalsen komen we dan weer na ruim 150 km aan in Zaltbommel.

In deze tocht zitten diverse smalle paden, deze zullen we ook aangeven, rijd dan achter elkaar en hou ruim afstand, zeker 5-10 meter. Rij dan ook niet even snel gaten dicht!! Na de smalle strook wachten we tot de laatsten er zijn om dan weer verder te gaan.

De routes zijn uitgezet door Remco van Steenbergen. Tot zondag 21 augustus 8:00 op de Markt!