Zomertocht naar Nieuwkoopse Plassen


Op zondag 11 juli rijden we de Zomertocht. Zoals gebruikelijk is dit een lange: liefst 160 kilometer. Voor degenen die dit te ver vinden is er ook een versie van 100 km. Beide routes gaan bij Vianen de brug over. De 160 km-rijders gaan dan via Nieuwegein en een fietspad dwars door de Leidsche Rijn naar de Nieuwkoopse Plassen. Dan volgen we het riviertje De Meije om bij de Reeuwijkse Plassen uit te komen, en langs de Vlist naar Schoonhoven te rijden. De 100 km-rijders fietsen direct vanaf de brug naar Schoonhoven. Daar nemen we de pont en rijden we via Arkel terug naar Zaltbommel.
De starttijd voor beide routes is 8 uur; we verzamelen zoals gewoonlijk op de Markt. We rijden in het tempo van de B-groep. Naar gelang het aantal deelnemers fietsen we in 1 of meerdere groepen.
En uiteraard is er onderweg koffie met gebak!