Naar de Fietsallee bij Breda

Na de Voorjaarstocht rijden we zondag 21 mei weer een lange toertocht. Ook deze keer hebben we een heel toepasselijke naam gekozen: de Meitocht. Je kunt kiezen of je de lange tocht van 135 km wilt rijden of de kortere van 100 km. Beide routes gaan in zuidwestelijke richting, het Brabantse land in. In de lange tocht rijden we over de befaamde Fietsallee, een breed vrijliggend fietspad, door insiders ook wel de Slingerdreef genoemd (hoewel dit maar een gedeelte is van het hele fietspad). We rijden via de Drunense Duinen richting Tilburg. De lange route gaat verder richting Chaam. De pauze (met koffie en gebak!) is voor de lange route in Dorst, de korte route stopt ook in Dorst maar op een noordelijkere locatie. Beide routes gaan verder naar Dongen, en via Waalwijk bereiken we dan Zaltbommel weer.

De start is om 8 uur op de Markt. Afhankelijk van het aantal deelnemers rijden we in meerdere groepen in het tempo van de B-groep. Let wel: de route leent zich niet voor hardrijders, er is dan ook geen A-groep!