Met Mathieu naar Brabant

Op zondag 26 mei staat er weer een lange toertocht op het programma. Mathieu Jacobs heeft deze tocht geadopteerd en neemt ons mee voor een mooie rit door ‘Dwars door Brabant’. De preview in zijn eigen woorden:

Relaxed
We beginnen gemoedelijk vanuit Zaltbommel richting Den Bosch en Schijndel. De handjes kunnen los op t stuur en de ogen πŸ‘€mogen genieten van t landschap.

Woud
Vanaf Zijtaart richting Gemert en De Rips komen we in bosrijkere omgevingen (goed voor de bedreigde biodiversiteit). Als t goed is, is het een warme dag en worden we verkwikt door de schaduwen van de bomen.

Peel
Richting Griensven en Helenaveen wordt de tocht uitdagender. De Peel – het vroegere ondoordringbare gebied, waar mensen voor eeuwig verdwenen, waar Romeinse soldaten de veendijk vonden en waar in het Krijt de pas ontdekte Suskittyrannus Hazelae rondliep, het neefje van de Tyrannosaurus Rex – de vleesetende dinosaurus. Dus hier wordt het uit onze doppen kijken…. (glimmer twins, passen jullie extra op, jullie hapje gaat er bij T-Rex altijd in).

Cultuur
In Someren genieten we van een mooie Brabantse dis, waarna we echt cultuur gaan opsnuiven in het Nuenen van Van Gogh. Bezield door impressionistische gedachten en dromen πŸ§šβ€β™€ steken we door naar Best- Boxtel-Esch-DB

Matadoren
Rond de 140 km beginnen de benen wat zwaar te worden. Het wordt toch geen calvarietocht? Gelukkig is er voor ons verlossing: de mannen met het ijzeren gestel en longen ala een Rob-paard 🐎 nemen resoluut de kop en houden ons ideaal uit de wind. Sterker nog: het lijkt wel alsof we meegezogen worden. Bij aankomst in Zaltbommel is iedereen verbaasd: wat een hel leek te worden, is uitgelopen op een paradijselijke tocht. Als dank ontvangt β“‚ de gouden toerorgisator medaille uit handen van de burgermeester van Zaltbommel (dit laatste droom ik natuurlijk).

Het allerbelangrijkste wat we wensen: mooi weer, met een harde wind uit het Noorden die rond de middag wonderlijk draait vanuit t Zuiden. Het tempo is rustig, samen uit, samen thuis. De rest van t plezier is aan jullie. πŸ’₯🍭

De tocht is 160 km lang. Start is om 8 uur vanaf de Markt.